Газ изтича от хранилище в Николаево, евакуирани са хора (обновена)

06:42, 17 авг 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Теч на газ в Николаево вдигна на крак пожарна и полиция. Течът е установен малко след 3 часа тази сутрин. На място са пристигнали пожарникарски екипи и полиция. 

За да се посигури безопасността на хората, се е наложила евакуация на живеещите вблизост до мястото жители на градчето. Те са настанени в Спортната зала в центъра на Николаево. Спряно е електрозахранването в града.

Газ изтича от голяма цистерна в митнически склад, в района на жп гарата.

Заради изтичането е ограничено движението по Подбалканския път София-Бургас на разклона за с. Ветрен и Гурково. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимания по обходен маршрут:Ветрен-Зимница- Елхово-  Едрево- Паничерево и обратно. Спрян е и жп транспорта в района.

"Ситуацията е овладяна около 6.20 часа. Затворен е източникът на изтичането", съобщи комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Сега ще се правят замервания с екипи на Стара Загора и Пловдив. След като те приключат е взависимост от резултатите,  може да се говори за връщане на хората по домовете им. 

Около 7.30 часа бе възстановено електрозахранването. Отворен е и Подбалканския път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама