Симеон Дянков: Да забравим темата за АЕЦ "Белене"

09:03, 17 авг 16 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да забравим темата за изграждането на АЕЦ „Белене“. Просто трябва да сложим точката  -„дотук беше, не ни трябва“. Не ни трябва този проект. Това заяв бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на „Нова телевизия“.

Според него проектът е вреден, защото в него са изсипани много пари в корупционни схеми. Според Дянков Бургас-Александруполис също не е добре да бъде възраждан, но единствената добра идея е създаването на газов хъб и възраждането на Южен поток.

"И Западът ни трябва, и Изтокът ни трябва. Ние сме по средата и Изтокът дава голяма част от туристическия поток. Това ни е икономиката", обясни бившият финансов министър.

По думите му основният икономически проблем за България е, че населението намалява и "голяма част от младото ни население търси изход навън".

"Ако имам забележка към президентската кампания, е, че липсва главно от страна на опозицията. Всъщност опозиция няма нито по отношение на икономиката, нито по отношение на президента", обясни Дянков. По думите му липсата на опозиция прави така, че правителството да изглежда все по-добре.

"Нито в ляво, нито в дясно не се изказват смислени идеи как с нов президент ще се промени икономическата визия на България", каза Дянков. 

Той смята, че страната ни трябва да стане член на Европейския банков надзор, което ще осигури допълнителна стабилност. Ако приемем еврото няма всичко да бъде умножено по две, обясни Дянков, според когото нищо няма да се промени от гледна точка на цените.

Дянков е категоричен, че Кристалина Георгиева няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент. "Кристалина има много отговорна работа в Брюксел, смятам че мястото ѝ е там. Познавам я доста дълго и от работата ни в Световната банка и знам, като се хване за нещо, няма да се откаже", обясни ексминистърът, според когото нагласите в ГЕРБ за кандидат-президент са се променили заради сериозните промени във външнополитическата обстановка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама