Путин иска да е император, а Ердоган – султан, убеден е Андреев

09:32, 17 авг 16 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин иска да бъде новият император, а турският държавен глава Реджеп Тайп Ердоган - новият султан. Това са двама авторитарни лидери, които искат да върнат влиянието на страните си.

Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на бТВ. Според него на съюза Русия – Турция да се гледа стратегически, тъй като той може да се използва от Москва за натиск върху Европа.

„Ердоган може да е авторитарен, но не е глупав – най-големият коз на Турция са бежанците и Ердоган никога няма да си позволи да го използва, освен ако обстоятелствата не го налагат“, посочи той и допълни, че ако покажем, че се поддаваме на натиск, той ще продължи.

По думите му ние сме суверенна държава с върховенство на закона, част от НАТО и ЕС – това са трите константи, с които трябва да се съобразим.

„Ние можем да бъдем печеливши, ако познаваме много добре историята си: цар Борис III не даде българските евреи – а беше притиснат от двама диктатори – от Сталин и от Хитлер“, припомни депутатът от ГЕРБ.

„Не е целта да решим бързо проблема. България е суверенна държава, а сега Ердоган е разбрал друго”, коментира той случая с предаването на издирвания от Анкара Абдуллах Бююк.

Според него е неприятното е , че премиерът решавал такива казуси, а трябвало да има институции. „Не казвам, че Бойко Борисов е постъпил грешно, а начинът, по който това е направено, не е добър“, посочи Андреев. 

Депутатът коментира и предстоящото обявяване на кандидатпрезидентската двойка на левицата.

Той е номинация на структурите на БСП – така трябва да сложим точка по въпроса дали в неговото издигане се вижда „дългата ръка на АБВ и на Георги Първанов”, заяви тя

„В левицата да се изяснят кой им е президентът – има кандидат на ръководството и на масите. Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът”, коментира той.

По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама