Студенти на Бизнес факултета на РУ с възможности за практическо обучение в България и Европа

09:49, 17 авг 16 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факултет „Бизнес и мениджмънт“ подготвя своята програма от практикуми, семинари, събития и стажове, които да предложи на своите студенти през новата академична година, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Младежите, които ще станат част от студентската общност на русенския Бизнес факултет, ще имат възможност още в началото на първи курс да работят съвместно с представители на бизнеса, за да усъвършенстват личния си потенциал за успешна реализация.

В годините на обучение русенските студенти, показали добро ниво на подготовка и желание за развитие, получават предложения за стажове и работа от партньорски фирми и организации.

Вече не са малко и случаите, когато завършили в предходни години студенти, работещи на управленски позиции, подпомагат своите по- млади колеги с практически примери за курсови и дипломни работи.

Така, споделеният опит от бизнес действителността, позволява на студентите да приложат знанията си, придобити в университета, при решаването на реални ситуации, да покажат своите компетенции за управляване на процеси и производства, тъй като това се оказва силно търсено от бизнеса предимство на специалност „Индустриален мениджмънт“ и „Публична администрация“.

В унисон с това, студентите, завършващи тези две специалности, могат да кандидатстват за парична награда за високи постижения, осигурена от Факултета по бизнес и мениджмънт, с цел покриване на такси за желана магистърска програма.

Друга възможност за трупане на знания, практически опит и възможност за професионално израстване, излиза извън границите на Русе и България. Бизнес факултетът има активни споразумения с над 30 университета и фирми от цяла Европа, предлагащи платени стажове и обучение с европейски стипендии по програма Еразъм +.

Затова два пъти годишно русенски студенти от бизнес специалностите, които са се отличили със свои постижения до момента, провеждат своя академичен и професионален обмен в избрани европейски страни и това се вписва после към тяхната диплома от Русенския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама