Гастербайтерите мамели с винетките у нас

10:12, 17 авг 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка показа, че гастербайтерите наистина шмекеруват. Техните винетни стикери са много леко залепени, което значи, че те си ги разменят. За това искам да багодаря на всички български водачи, които пътуват с винетки по пътищата и са изрядни платци. Това каза в студиото на БТВ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Проверката показа още, че родните водачи пътуват съвсетно и с винетки - годишни или месечни. Вече имаме събрани почти 280 млн. лева. Ако направим сравнение с миналата година, то тази година имаме повече продадени винетки", сподели още Лиляна Павлова и подчерта, че властите ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

Изграждането на тол-системата на стойност 200 млн. лв. ще бъде за сметка на избрания изпълнител, каза още регоналният министър.

"Индикативната стойност е 200 милиона лева, но ние искаме изпълнителят сам да я плати, да я авансира и след като заработи и започнем да събираме приходи от тол-такси, съответно да започнем да му изплащаме внедрената система, а в бъдеще тя сама да се издържа и съответно да можем да реинвестираме в тези пътища, които искаме да изградим", обясни Павлова.

Към момента процедурата за възлагане на обществената поръчка е спряна, докато не приключи производството по обжалване по отношение на исканията за спирането ѝ.

Павлова каза още, че най-големият приоритет за регионалното министерство е доизграждането на автомагистрала "Струма".

"Тунелът "Железница" ще е най-дългият в България. Това са две тръби, общо почти 5 км., ще има и два големи виадукта. Това ще е едно наистина сложно съоръжение. Сега избираме изпълнител", заяви министърката и добави, че в най-скоро време започва работа по трасето от Кресна до Сандански.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама