Кметът на Плевен лично се зае с незаконните търговци на пазар "Тибор"

10:48, 17 авг 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Кметът на Плевен Георг Спартански лично направи оглед на общинските терени край Кооперативния пазар, където предимно мургави търговци извършват амбулантна търговия.  С решение на местния парламент местата бяха дадени за стопанисване на  Центъра за градска мобилност и са предназначени за паркинги. В мотивите си съветниците посочиха, че плевенчани масово срещат трудности при паркиране в тази зона на града.

Кметът, придружаван  от заместник-кметовете по финанси  Милен Яков и по териториално развитие арх. Невяна Иванчева, огледаха  границите на парцелите и установиха, че върху тях освен незаконни сергии, има и големи количества разнородни отпадъци.

Проблем има също с документацията на построените там Градински център, Агроаптека, магазин за железария, фургони, кафемашини и др. Кметът изиска да му бъде представена цялата налична документация за всички обекти, за да се прецени какво да се предприеме по-нататък.  

На място  Спартански се срещна и с търговците на килими и пердета, които отказват да се преместят. Той им обясни, че няма как да извършват такъв вид дейност на места, определени за паркинги, и няма вариант да останат дори и на тротоара, защото е в разрез със законодателните норми. Единият вариант, предложен от ръководството на „Тибор” за преместване на търговците зад пазара за плодове и зеленчуци, също не е удачен, тъй като мястото и в момента е паркинг. „Нямам нищо против вас, за мен е без значение дали продавате килими, домати, краставици или дини и пъпеши. Не знам и къде са отивали парите, които сте плащали като наем за мястото. Но законът е един за всички и трябва да се спазва, а според него тук търговска дейност не може да се извършва”, беше категоричен Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама