Граждани търсят пари за нов храм в "Бакърена фабрика"

10:50, 17 авг 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани събират пари за дострояването на нов храм в кв. "Бакърена фабрика". Строежът му вече е започнат, но липсват средства за продължаването му. За това получихме сигнал в Topnovini.bg. Потърсихме за коментар представители от Столична митрополия.

"Има груб градеж на храма в кв. "Бакърена фабрика", но трябват още средства, за да се продължат строителните работи", разясни пред Topnovini.bg отец Ангел от Столичната митрополия. По думите му вече е завършен храмът в гробищния парк в "Малашевци". 

Благодарение на Столична община успяхме да направим и храм в един от най-големите квартали на София - кв. "Младост", допълни свещеникът. Той разясни, че преди построяването му, на хората от квартала им се е налагало да посещават храм в "Хаджи Димитър". 

Междувременно излезе информация колко родни храма за цялата страна са подали документи за финансиране на "проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата". Одобрени са 92 проекта, за които ще бъдат отпуснати 60 206 935 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама