Ще събарят призрачната къща на изхода към Златни пясъци

11:38, 17 авг 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Варна Иван Портних разпореди събаряне на призрачната къща вляво от изхода на града в посока Златни пясъци. Двуетажната постройка се води на адрес бул. „Княз Борис І“ 131, необитаема е и представлява реална опасност за минувачите. До нея има едноетажна сграда, също в много лошо състояние, която също трябва да бъде съборена. И двете не подлежат на реновиране и ремонт.

Собственици на постройките са две физически лица и една фирма. Според заповедта те трябва да ги съборят доброволно до края септември, като преди това обезопасят района и съгласуват с общината действията си. Ако в посочения срок не предприемат никакви действия, сградите ще бъдат съборени принудително.

Двуетажната къща е познатата от миналото вила „София“. Тя е купена от англичанин през 1931 г. Години по-късно обаче е отчуждена от държавата. Известно време служи за почивна станция на командването на флота, по-късно става база на Министерството на здравеопазването и научна станция за развитие на знанията за курортното дело и физиотерапията. След това е реституирана, а през 1997 г. претърпява пожар, след който не е възстановена и започва да се руши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама