Техническа неизправност е причинина за изтичането на газ от бензиностанцията в Пловдив

13:32, 17 авг 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Техническа неизправност в резервоара - това е категоричната причина за вчерашното изтичане на газ от бензиностанцията в Пловдив. Заключението беше направено след извършената проверка на Държавната агенция за технически надзор, съобщава Нова телевизия.

Експертите са установили, че металните връзки под спирателния кран на съоръжението са се спукали и оттам е започнало изтичането на газ. В резервоара е имало 4 хиляди литра пропан-бутан. 3 хиляди са се изпарили във въздуха, а останалите са били прехвърлени в аварийна цистерна.

Повредените елементи от резервоара ще бъдат изследвани, издадени са предписания за подмяна на всички спирателни кранове и метални връзки към бензиновите колонки, с цел да се предотвратят евентуални бъдещи инциденти.

Припомняме, че вчера заради инцидента зоната в района беше отцепена повече от 3 часа. Спрени бяха влаковете по направленията София, Карлово и Перущица, защото преминават по жп линията в близост до бензиностанцията. Затворена за движение беше ул. “Сергей Румянцев”, а по бул. “Христо Ботев” автомобилите се пропускаха за движение само в едната лента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама