Шофьор на градския транспорт в София отказа помощ на инвалид, защото не му плащали за това

13:43, 17 авг 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на автобус от линия 72 е отказал да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса. Шофьорът обяснил, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора. Наложило се мъжът, влачейки се да се качи и да пътува, седнал на земята, за да може по-лесно да слезе - отново влачейки се, съобщава БНТ.

Шофьор на автобус от линия 72 отказал да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса на спирка "Стадион Васил Левски" в посока Орлов мост. Шофьорът обяснил, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора. Наложило се е човекът да се влачи и да седи на земята в автобуса.

Снимките, резултат от безобразното поведение на шофьора са изпратени до оператора на обществената телевизия Красимир Стоичков. В сутрешния блок на телевизията той разказва на какво е бил свидетел.

"Доста унизително беше. Водачът се държеше доста арогантно. След като всички пътници започнаха на висок тон да казват: "Защо не спуснахте платформата в автобуса - има такава възможност". Той - седи си зад волана и започна нахално, арогантно и грубо да отговаря на пътниците. След което рязко тръгна и се возихме неприятно до "Орлов мост", до следващата спирка. През цялото време този човек седеше на пода, за да може по-лесно да слезе, влачейки се отново", казва Краси Стойчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама