Пипи Дългото чорапче се вихри на шуменска сцена

14:30, 17 авг 16 / Култура 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пипи Дългото чорапче е символ на детството и затова е толкова любим герой на децата", каза днес режисьорът Съби Събев, който представи най-новата детска постановка на шуменския театър „Пипи Дългото чорапче”. По думите му, посланието на спектакъла е, че колкото по-дълго запазим детското мислене в себе си, необременено от опита, толкова ще сме по-уникални личности.

„И това бе основната ни задача – да покажем  Пипи като персонаж с това как тя създава своя цветен свят", допълни Събев. Режисьорът е познат на шуменската публика със спектакъла „Пясъчен пъзел”, сценографията е на Диляна Асенова, музика- Красен Иванов.



Пиесата по романа на Астрид Линдгрен събира на сцената шестима млади актьори, които играят с изключителна енергия. Трима от тях – Александър Валериев, Валери Георгиев и Живко Гущеров правят своя дебют на шуменска сцена, обяви днес директорът на театъра Илия Раев.

Момчетата са завършили тази година театралния колеж „Любен Гройс” , и тримата са от класа на проф. Елена Баева.

„ Много сме благодарни за поканата да се присъединим към трупата на шуменския театър. Мечтаем за големи роли на професионална сцена. Надяваме се тук да получим шанс за творческо развитие и да станем добри актьори”, казаха младите артисти.



В спектакъла момчетата си партнират с актрисите Димитрия Милушева в ролята на Пипи, Александра Михайлова и Елена Атанасова.

Премиерата на „Пипи Дългото чорапче” ще бъде на 12 септември от 18 часа. А на 14 септември пък за първи път ще се играе и другото ново заглавие на шуменския театър „ Излезе ангел от мъглата” от Пьотр Гладилин. В главната роля  ще бъде гост актрисата Стефка Янорова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама