Руски самолети ликвидираха над 150 джихадисти от "Ислямска държава"

14:31, 17 авг 16 / Свят 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руски самолети Су-34, излетели от летище в Иран, нанесоха днес удар по обекти на групировката "Ислямска държава" в сирийската провинция Дейр аз Зур и ликвидираха над 150 нейни въоръжени бойци. Това съобщи министерството на отбраната в Москва, съобщава БТА.

Самолетите излетяха от иранското летище "Хамадан" с максимален боен товар от осколъчно-фугасни бомби ОФАБ-500, уточни ведомството.  Унищожени са два командни пункта и големи полеви лагери на ИД за обучение на терористи край град Дейр аз Зур, ликвидирани са над 150 бойци, сред които наемници от чужбина, заяви представител на министерството пред журналисти.

Фронтовите бомбардировачи Су-34 бяха прикривани от изтребители Су-35, базирани на летище "Хмеймим" в Сирия. Всички самолети успешно се завърнаха на летищата, добави той.

Вчера руските Въздушнокосмически сили за пръв път използваха летище в Иран, за да нанесат удар по джихадистите в Сирия. В атаката срещу обекти на ИД и "Джебхат ан Нусра" участваха стратегически бомбардировачи Ту-22М3 и фронтови бомбардировачи Су-34. По-рано стратегическите бомбардировачи излитаха от руски летища, а фронтовите - от базата "Хмеймим" на сирийска територия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама