Кунева спря поръчка за над 2 млн., МОН щеше да се рекламира със запалки и хавлии

14:45, 17 авг 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на образованието Меглена Кунева спря обществена поръчка, обявена от ведомството й, с която то щеше да се рекламира със запалки, възглавнички за пътуване от кадифе, ключодържатели, хавлии за плаж и т.н.. За това съобщиха от пресцентъра на МОН.

Поръчката беше за сувенири и рекламни материали на стойност 2 050 000 лв. без ДДС – пари от държавния бюджет и от европейските фондове.

„Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие“, коментира министърът, която е в отпуск. Тя ще поиска от вицепремиера Томислав Дончев и колегите си министри, при които има оперативни програми, да предоставят на МОН информация за добри практики в техните процедури и за размера на средствата, предвидени за рекламни материали и сувенири, уточнявато ще от МОН.

Материалите, с които да се рекламира МОН трябваше да са разчетени до 2020 г. Те включваха още антистрес топки, шапки тип бейзболни, пъзели, хартии за плаж и др. Идеята включваше още чадъри, силиконови гривни, чаши, куфари, термо ранички и др.

Пълния списък на артикулите можете да видите в прикачения файл.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама