Обирджията на инкасото в Средец: Ще помагам за разследването, искам вкъщи

15:39, 17 авг 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Опитвам се да помогна за разследването. Исках да се извърши следствен експеримент, но такъв ми бе отказан. Не бих искал да се укривам. Искам да ми се промени мярката на домашен арест. Това бяха думите на Бойко Борецов, задържан за опит да обере инкасов автомобил в центъра на Средец през месец февруари. Днес Апелативният съд в Бургас разгледа поредната жалба на Борецов с искане за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ на „домашен арест“. Обвиняемият посочи, че няма да се стигне до саморазправа с неговите роднини заради смъртта на братовчед му.

Адвокатите на Борецов също поискаха на клиента им да бъде определена по-лека мярка. Те считат, че той няма опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Изтъкнаха факта, че никога не е осъждан и че никога не е имал връзки с криминално проявени лица.

Защитниците изтъкнаха и това, че Борецов е задържан вече над 6 месеца и спрямо него не се извършват никакви процесуални действия. По думите им, по иззетия пистолет на местопрестъплението не е намерен ДНК материал на клиента им, а единствено на охранителя на инкасо автомобила. Според адвокатите най-адекватната мярка в случая, която трябва да бъде взета, е „домашен арест“.

Държавното обвинение обаче не смята така и поиска да бъде потвърдена сегашната мярка „задържане под стража“. Според прокурора жалбата на Бойко Борецов е неоснователна, не са налице нови обстоятелства, че тази мярка да бъде изменена. Събраните до момента доказателства не променят извода за обосновано предположение, че именно Борецов е извършителят на престъплението, в което е обвинен. Ако той бъде пуснат под домашен арест, има опасност да се укрие или да извърши друго деяние. Прокурорът посочи още, че срокът за разследването е удължен до месец октомври тази година.

След като чу доводите и на двете страни, съдът остави без уважение поредната жалба на Борецов и го върна в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама