Привличат като обвиняем автокрадеца, опитал да задигне БМВ в „Изгрев“

16:01, 17 авг 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Бургас одобри постановление за привличане на обвиняем спрямо Даниел Стоев от Враца. 26-годишният мъж беше задържан за това, че на 15 август около 12.00 часа на неохраняем паркинг пред бл. 117 и бл. 118 в ж.к. „Изгрев” чрез използване на техническо средство направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил марка „БМВ 320 D“ от владението на жена, без нейно съгласие с намерение да го ползва. Опитът е останал недовършен, тъй като Стоев е бил задържан на местопрестъплението от служители бургаската полиция.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

Предстои Прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо автокрадеца.

Даниел Стоев е част от врачанска банда, която е задигала луксозни леки автомобили по Южното Черноморие. Автоджамбазите се били специализирали в открадването предимно на БМВ-та, всички с чуждестранна регистрация и от висок клас.

Задържането на Стоев е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама