3 камиона с хуманитарна помощ за Македония

16:10, 17 авг 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството предостави хуманитарна помощ на Македония за преодоляване на последствията от природното бедствие, сполетяло страната на 6 и 7 август.

Тогава, след мащабни наводнения, животът си загубиха над 20 души, а стотици останаха без дом.

Хуманитарната помощ е на стойност 120 000 лева и е под формата на имущество – палатки, походни легла, гумени ботуши, защитни комплекти, кабелни и електросилови мрежи, лопати, гребла, кирки, кофи и метални колички, дезинфектанти и почистващи препарати, латексови ръкавици, водни помпи, бензинови електроагрегати, минерална вода и детски памперси.

Помощта е осигурена от МВР, МО, МРРБ, МТИТС, МЗХ и МЗ, както и от БЧК.

„Предвид създадената тежка ситуация след наводнението в Скопие и полученото искане за помощ от страна на Македония, нашето правителство взе решение да предостави материалната помощ. Осигурили сме почти всичко, което колегите поискаха”, каза главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Той подчерта изключителното съдействие на Българския Червен кръст за бързото доставяне на материалите до Скопие.

Трите камиона с хуманитарната помощ вече са пристигнали в столицата на Македония и тази вечер ще се разтоварят.

Предоставянето на помощта е израз на съпричастността на България към трагедията, сполетяла народа на Македония. Страната ни беше първата, която изпрати спасителни екипи в Скопие в деня след бедствието, за да подпомогне местните власти и населението за по-бързото възстановяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама