Задържаха мъж заклал леля си в Стара Загора (обновена)

16:27, 17 авг 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържан е старозагорец убил леля си на улицата, съобщиха от полицията.

На 17 август около 12.00 часа на тел.112 е получено съобщение за убита жена в Стара Загора в кв. „Самара”,на ул. „Сливница”, информираха от Прокуратурата .

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Установено е, че пред къща на адрес на ул. „Сливница”, 25-годишният В.Т.В с нож е умъртвил 58-годишната  Д.В.Д.

Образувано е досъдебно производство срещу В.Т.В. за престъпление по чл. 115 за това, че  умишлено е умъртвил жената. Наказанието, което се предвижда за това престъпление е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

При огледа на местопроизшествието са иззети нож и калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от В.Т.В. Извършен му е и личен обиск.

 Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, психолого - психиатрична експертиза на В.Т.В и физикохимична експертиза.

В момента се извършват консултации и прегледи  от лекари – психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на обвиняемия. След установяване на психичното състояние на В.Т.В Окръжна прокуратура  Стара Загора ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем. 

По неофициална информация 25-годишният младеж е посегнал на леля си. Крещял, че тя е лош  робот, а той е Робокоп. Предполага се, че е с психични отклонения.

Жената е прободена няколко пъти с ножа, прерязано е и гърлото и. Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама