Съдът остави в ареста крадец, задигал вещи от плажа в Слънчев бряг

16:30, 17 авг 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд потвърди взетата спрямо Мартин Мицов мярка за неотклонение „Задържане под стража“, постановена от Районния съд в Несебър на 11 август тази година. Мъжът е арестуван за извършване на кражби сам или в съучастие с други лица от плажната ивица на Слънчев бряг. Той отмъквал вещи, оставени без надзор от туристите – чанти, мобилни телефони, портмонета и др., докато притежателите им се къпели в морето.

Срещу Мартин Мицов е повдигнато обвинение, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Според въззивната инстанция е правилен изводът на първоинстанционния съд, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за участие на обвиняемия в извършване на деянието, в което е обвинен.

Бургаският окръжен съд споделя извода на Несебърския районен съд, че Мицов е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено повторно и в изпитателния срок на предходното осъждане. Действително се съдържат по делото достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че е налице опасност обвиняемият в да се укрие или извърши друго престъпление.

Справката за съдимост на Мицо показва, че същият е осъждан с влязла в сила присъда по наказателно дело Районен съд – Павликени, за кражба на сумата от 6831 лв., извършена през 2013 г.

Определението на съда в Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама