Нов Съвет на директорите ще има „Общински пазари - Разград“

16:44, 17 авг 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за избор на нов Съвета на директорите на „Общински пазари-Разград“ ЕАД ще разгледа на предстоящото си заседание Общинският съвет. Докладната записка е внесена от председателя на ПК по управление на общинската собственост Наско Анастасов.

Изборът на нов състав се налага поради изтичане на мандата и срока за управление на Съвета на директорите на 6 септември и със цел постигане на по-добро управление на общинската собственост, реализация на нови управленски модели, по-добри финансови показатели и ефективен мениджмънт, посочва в мотивите си вносителят на докладната.

Търговското дружество е със 100% общинско участие. Едноличен собственик на капитала на дружеството е община Разград. Съгласно разпоредбите на чл.11 от Наредба №3 на Общинския съвет и Търговския закон, Общинският съвет в качеството си на едноличен собственик на капитала избира и освобождава членовете на Съвета на директорите и определя възнагражденията им и ги освобождава от отговорност, избира контрольор и проверители на дружествата.

Предложението, което предстои да разгледат съветниците е освобождаване на  Диана Колева, Любомир Райчев и Метин Мутиш като членове на Съвета на директорите на „Общински пазари – Разград“, считано от 6 септември. На тяхно място се предлага да бъдат избрани Александър Красимиров Атанасов, Тодор Илиев Иванов и Метин Зекерие Мутиш.

Съветниците ще гласуват мандатът на новия Съвет на директорите на „Общински пазари – Разград“ да бъде пет годишен, а размерът на брутното месечно възнаграждение на всеки от членовете -в размер на две минимални работни заплати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама