Одобряват споразумениe за сътрудничество между побратимените градове Разград и Орел

17:32, 17 авг 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът д-р Валентин Василев ще внесе за одобрение от Общинския съвет споразумение за сътрудничество между Разград и Орел.

Споразумението за партньорство и сътрудничество между двата побратимени града е подписано на четвърти август в Орел в рамките на официалната визита на кмета д-р Валентин Василев, председателя на Общинския съвет Надежда Радославова и зам.-кмета Галина Георгива в руския град. Документът е за срок от 5 години.

За укрепване на приятелските връзки и съдействие за развитието на градовете Орел и Разград, задълбочаване на сътрудничеството в хуманитарната, социалната и културната сфери, внедряване на нови форми за взаимноизгодно сътрудничество между градовете, страните се ангажират да си сътрудничат посредством информационна и просветна дейност за развитие на местното самоуправление; провеждане на научно-практически конференции, семинари, кръгли маси, тренинги и други организационни мероприятия по проблемите на усъвършенстването на местното самоуправление с взаимното участие на представители на двата града.

Споразумението включва съвместно участие в изложби, панаири и презентации в икономическата сфера; двустранен обмен на информация и покани за изложби, концерти и други мероприятия, провеждащи се в побратимените градове; съдействие за установяване на трайни делови връзки за организиране на туристически мостове, в това число и обмен на туристически групи; обмен на делегации в сферата на образованието/ ученици, студенти/ с цел стажуване и изучаване на най-добри практики в тези сфери.

Страните ще оказват и съдействие при осъществяване на сътрудничество между творчески колективи и обществени организации, асоциации и фондове в сферата на културата и науката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама