Наложиха постоянен арест на Анита Мейзер

17:39, 17 авг 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 52-годишната Анита Желева, известна като Мейзер. Тя е обвинена за причинена по непредпазливост смърт на съпруга й Николай Димов след умишлено нанесена средна телесна повреда, а от днес – и в предлагане на подкуп на полицейски служител.

„Невинна съм. Обичах мъжа си. Имахме планове, мечти и бъдеще. Искахме да празнуваме рождения му ден. За какво да го убивам!“, каза пред съда Анита, която по време на цялото заседание плачеше, а след като чу определението на съда, се свлече на пода на залата.

Адвокатите й Олег Атанасов и Росен Желязков поискаха за подзащитната си домашен арест, като изтъкнаха, че съдебното й минало е чисто, а тя е съдействала на разследването. Атанасов постави под съмнение достоверността на твърдението за предлагане на подкуп, защото по думите му се основавало само на думите на един полицейски служител.

Запис на първото телефонно обаждане на подсъдимата за смъртта на мъжа й до дежурния в Пето районно управление на полицията в 3,30 ч. на 14 август доказва, че още тогава тя е предложила плащане, за да не получи случаят гласност. По-късно, в сградата на областната дирекция на МВР Анита е предложила последователно 10, 20 и 30 хиляди евро на полицейски служител, за да не бъде задържана, посочи прокурор Виолета Радева.

Анита Мейзер е с двойно гражданство и притежава американски паспорт, който не е намерен при обиските в дома й. Иззет е само българският й документ за самоличност. Това според съда няма да й попречи да напусне безпрепятствено страната, ако остане под домашен арест, още повече че макар да притежава жилище във Варна, прекарва много време в чужбина – Коста Рика, Лас Вегас, Китай и др.

Фактът, че е предлагала подкуп на оперативен работник в градиращ размер – престъпление, което се наказва по-строго дори от деянието, за което е първото й обвинение, според съда е индикация, че тя е готова на всичко, за да избегне наказанието за действията си, довели до смъртта на 40-годишния Николай.Заради опасенията, че може да се укрие или да извърши ново престъпление, съдът й наложи най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определението бе посрещнато с аплодисменти от приятели и близки на 40-годишния Николай Димов, които бяха препълнили съдебната зала. То може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама