Задържаха под стража бандит, влачил по земята рускиня в Слънчев бряг

18:36, 17 авг 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги Брънзов. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 8 август в Слънчев бряг, след предварителен сговор и в съучастие с Митко Ангелов (на който съдът вече взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“), действайки като извършител, чрез употреба на сила, изразяваща се в издърпване от рамото на дамска чанта, събаряне и влачене по земята на рускинята М. К., отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои.

Бургаският окръжен съд счете, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство по категоричен начин може да се направи обосновано предположение, че Георги Брънзов е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва със затвор от три до десет години.

Съдът приема, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Брънзов е осъждан многократно за квалифицирани кражби и грабежи, включително и на „Лишаване от свобода“, за срок от една година и четири месеца, което наказание е увеличено с осем месеца, при първоначален строг режим в затвора. Наказанието от две години лишаване от свобода е изтърпяно на 27 февруари тази година. Според съдът изложеното сочи за една престъпна упоритост и отказ обвиняемият Брънзов да коригира поведението си.

Определението на БОС подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама