Очаквано: Ген. Румен Радев е кандидатът за президент на БСП

19:10, 17 авг 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаквано Националният съвет на БСП избра ген. Румен Радев за кандидат за президент. 

Над 5 часа продължи заседанието на Националния съвет на БСП, докато определи своя кандидат за президент.

На пленума на социалистите заваляха самоотводи и трима напуснаха надпреварата - Михаил Миков, Янаки Стоилов и Марио Трайков. Номинираната Илияна Йотова също направи самоотвод малко по-рано.

Така в надпреварата останаха Румен Гечев, Таско Ерменков и генерал Румен Радев.

Радев също присъства на заседанието. Пристигна в добро настроение, но не пожела да отговори по чия покана е на „Позитано” 20 и дали е готов за политиката. 

Членовете на Националния съвет изслушаха всеки един от претендентите. След което започна и гласуването, което беше тайно.

Така беше определен победителят и официално стана ясно, че е генерал Радев е кандидатът за президентът на БСП. Той получи 99 гласа, Румен Гечев - 38, а Ерменков - 13.

На заседанието социалистите направиха и критичен анализ на президентския мандат на Росен Плевнелиев и приеха платформа за предстоящите избори.

В документа е записано, че на България й е нужен президент, който да работи за изграждането на социална държава и да отстоява разбирането, че страната ни е приятелски настроена към Русия.

Както и да може да отстоява интересите на държавата в момент на остра бежанска криза и криза на основни европейски ценности.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама