Уволнение за шофьора отказал помощ на инвалид

19:46, 17 авг 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьорът на автобус 72 в София, който отказа да осигури достъп до превозното средство на човек в инвалидна количка, ще бъде уволнен. Уверение за това е получил директорът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров от фирмата-оператор КАРАТ С, съобщава БНР. 

Реакцията на превозвача е след настояването за уволнение на кмета на София Йорданка Фандъкова и на Центъра за градска мобилност.

Центърът за градска мобилност няма да плати на оператора въпросния курс по линия 72 и се ангажира да представи на служителите си етична харта за работа им.

Новият документ ще бъде публикуван на сайта на общинското дружество. Всеки пътник ще знае, какви са правата и задълженията на шофьорите и ватманите, за да могат да подават сигнали.

Над 400 000 лева са глобите за 2015 година на транспортните оператори в София за неспазване на договорите им.

Припомняме, че шофьор на автобус от линия 72 отказа да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса. С арогантното обяснение, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора. Наложило се мъжът, влачейки се да се качи и да пътува, седнал на земята, за да може по-лесно да слезе - отново влачейки се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама