Министърът на транспорта е патрон на „усмихнат“ фестивал в Бургас

20:34, 17 авг 16 / Любопитно 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е патрон на седмото издание на Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура – Smile Art Fest, който започва на 19 август в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Организатор на Фестивала на усмивките е фондация „Имеон-Балкани“. Тази година темата на събитието „Дестинация Балкани – Дестинация България“.

Над сто майстори на рисувания хумор от всички континенти са изпратили повече от 600 рисунки, сред които са и десетки проекти с пощенско изкуство. Изложби с творби от Smile Art Fest ще бъдат показани до края на годината в пет български града – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе и София. Победителите от конкурсната програма на фестивала ще бъдат определени от международно жури през месец септември.

Откриването е на 19 август от 19:00 ч. в галерия „Георги Баев“. Творби от „усмихнатия“ фестивал са подредени и в Морското казино и Балюстрадата в Морската градина.

Специално за събитието в Бургас пристигат топ карикатуристите Чавдар Николов и Анатолий Станкулов. Чрез иновативната технология на Bamboo-Spark рисунките на двамата художници  ще могат да бъдат видени в реално време и в интернет пространството. Почитателите на рисувания хумор ще могат да получат автограф от тях, да си изберат любима карикатура и да участват в томбола с награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама