Дадоха под наем 9 язовира в община Шумен

20:41, 17 авг 16 25 1607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 общински язовира се отдават под наем, като за девет от тях процедурата е приключила, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Без наемател към момента е само язовирът в с. Овчарово, за който срокът на договора е изтекъл през м. август миналата година. Оттогава за отдаването му под наем са проведени 8 търга, от които 4 – през 2016г., на които не са се явили кандидати. Предстои и е обявено провеждане на нов търг за отдаване под наем на обекта на 23 август.

Язовир “Овчарово”, находящ се в землището на с.Овчарово, местност “Тикне чокур” е с площ 271.974 дка. Определената начална годишна тръжна наемна цена е 4 080 лева без включен ДДС. Търгът ще се проведе от 10.00 ч. в сесийната зала на Община Шумен.

До 2015г. включително сроковете на наемните договори са били 5 години. Съгласно решение № 65 от 28 януари т.г., язовирите на територията на Община Шумен, представляващи публична общинска собственост, се отдават под наем съобразно предназначението им за риборазвъждане, стопански и спортен риболов, за срок от десет години, чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.

През тази година са проведени търгове и са сключени договори за отдаване под наем на язовирите „Илия Блъсков“, „Царев брод – II“ и „Друмево“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама