За 15 отсъствия ще местят в друга паралелка

20:50, 17 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При 15 неизвинени отсъствия педагогическите съвети ще решават как да наказват учениците – първата стъпка е преместване в друга паралелка преди смяна на училището. Това стана ясно от думите на зам.-образователния министър Диян Стаматов, който представи проекта на стандарт за приобщаващо образование, съобщват от пресцентъра на МОН.

Учениците ще могат да отсъстват по уважителни причини до 10 дни – до 3 дни в една година с разрешение на директора и до 7 дни в една учебна година с разрешение на директора след решение на педагогическия съвет.

Стандартът урежда и каква подкрепа ще получават децата със специални образователни потребности. При необходимост в училище ще се привличат ресурсни учители, психолози, логопеди, педагогически специалисти. Ще има помощник на учителя.

Предвиждат се допълнителни часове за деца, които не знаят български, както и за тези със затруднения в обучението. Те ще учат и през лятото. Допълнителна подкрепа ще има за децата, които не получават такава от семейството си, както и такива, подложени на тормоз, уверяват от МОН.

За децата с изявени дарби пък ще са гарантирани допълнителни специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама