Логото на метрото част от табелите на трамваи 10

23:26, 17 авг 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Логото на метрото вече е част от маршрутните табели на трамваите по линия 10. Инициативата е на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура”.

Липсата на номерата и маршрутите е нещото, което най-често виждат гражданите поглеждайки към маршрутната табела, за да видят това ли е номерът, който чакат, обясняват причината инициаторите.

Така се задейства инициативата, която среща подпрепа на „Столичен електротранспорт“ ЕАД.

Електронните маршрутоуказатели на трамваите по линия 10 от момента на възстановяването на маршрута до метростанция „Витоша“ изписват метростанцията като крайна спирка, включително с изобразяване на логото на метрополитена.

Използването на електронните маршрутоуказателни табели способства за подобряване на информираността на пътниците, дава възможност за добра видимост през деня и през нощта, позволява лесна актуализация и настройка. Не на последно място – така по-добре се управляват природните ресурси, тъй като пластмасовите табели, каквито често се използват при липса на електронни маршрутоуказатели, трудно се рециклират, а при загуба, повреда или промяна на маршрут – трябва да се произвеждат нови, категорични са от сдружение "Градски транспорт и инфраструктура".

Актуализиране на електронните маршрутоуказатели преминаха и трамвайните мотриси по линия 5 от Княжево до Съдебната палата. Изцяло наново пък бяха настроени табелите на доставените наскоро мотриси от Прага, движещи се вече по линия 22.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама