155 решения е приел ОбС в Разград от началото на новия мандат

06:05, 18 авг 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на новия мандат до края на юни Общинският съвет /ОбС/ в Разград е провел 12 заседания. Две от тях са били тържествени, девет редовни и една извънредна. Приетите през отчетния период решения са общо 155. Това сочи отчетът за дейността на местния парламент и неговите комисии, който ще бъде представен от председателя Надежда Радославова на предстоящото заседание на 30 август.

Новоизбраният Общински съвет, мандат 2015 – 2019 г. започна своята работа след полагането на клетва на първото заседание, което се проведе на 6 ноември 2015 г. Съставът му е разнороден и включва шест партии и коалиции, и един независим общински съветник. Най- младият общински съветник е на възраст 22 години, а най-възрастният – на 61 години. 12 от общинските съветници са жени, а 21 – мъже.

30 общински съветника са с висше образование, един – със средно специално, а двама са със средно образование. От 33-мата общински съветници, 16 са били в състава на ОбС – Разград и в предходни мандати, се посочва в отчета.

Създанените към Общинския съвет 10 постоянни комисии са провели общо 68 заседания, като водач между тях с девет заседания е ПК по законност, превенция на корупцията, сигурност, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации.

През отчетения период най-много – 88, са разгледаните докладни, внесени от кмета на община Разград д-р Валентин Василев. Докладните, внесени от зам.-кмета Галина Георгиева са 32, от зам.-кмета Ердинч Хасанов – 12 и от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова  -  три.

Новоизбраният Общински съвет е актуализирал три наредби, отменени са две и са приети три нови наредби.

В началото на мандат 2015-2019 г. е имало висящи седем административни дела в Административния съв в Разград и ВАС.

Като обобщение през новия мандат председателят Надежда Радославова определя  работата на Общинския съвет като  интензивна и натоварена. За това според нея свидетелстват проведените 12 сесии за осем месеца, при изискване за минимум шест за година.

Работата се извършва в активна комуникация с граждани, неправителствени организации и институции на територията на общината, отчита още председателят на местния парламент. Тя допълва, че в тази посока са и основните промени, направени в Правилника за организацията и дейността  на Общински съвет – Разград, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, мандат 2015-2019 г., които дават възможност за достъп на всеки един жител на общината до осъществяването  на дейността на съветниците  в цялост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама