Санирането на панелките в Хасково пред провал

07:28, 18 авг 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санирането на панелните блокове в областния град е пред провал, смятат  голяма част от хасковлии. В областния град все още не е започнало санирането, въпреки че на няколко пресконференции бе изтъкнато, че ще се използват топлите месеци през лятото. На брифинги депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заедно с кмета Добри Беливанов отчетоха, че Хасково е сред първенците по подадени заявления за саниране.

Първоначално се говореше, че самото саниране ще започне през април, след това се заговори за юни и юли. Това обаче към днешна дата не се е случило.

От пресслужбата на общината ни отговориха, че в момента текат продължителни процедури. Тогава възниква въпроса, а преди няколко месеца това не се ли знаеше. Преди два дни haskovo.net съобщи, че най-вероятно санирането ще започне след месец, което означава през септември.

Мнозина хасковлии коментираха, че това е предизборен ход за предстоящата президентска кампания. Други пък са силно скептични, защото времето се разваля, ще започнат и дъждове и това няма да позволи да се работи.

От общинска администрация казаха още, че вече има избрани фирми, които да започнат работа по 2 обществени поръчки. В кметството ги чакат да отидат, за да подпишат договорите. Преди време бизнесмени, които са обновявали в други градове на областта заявиха пред Topnovini.bg, че заплащането закъснява и повече не искат да участват.

В момента ремонтирани жилища по програмата има в Любимец, Димитровград, Симеоновград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама