35 проекта привличат 31,6 млн. лева евросредства в област Добрич

09:37, 18 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безвъзмездна помощ от 31 685 256 лева получава област Добрич от европейските фондове по 35 проекта. От тях 20 са проекти на общини, а останалите на фирми, сочат данните на ИСУН.

Най-мащабният проект – за 14 553 532.58 лева е на Агенция „Пътнa инфраструктура“ за Лот 5 „Път ІІ-29 Добрич –Кардам от км 38+100.31 до км 52+168.81 с обща дължина 14,069 км, област Добрич”.

Следващ по размер е проектът на Община Тервел за разширяване и реконструкция на пречиствателната станция. Той е на обща стойност 6 199 965.60 лева, от които 4 898 642.95 безвъзмездно финансиране. Няколко са проектите на стойност над 1 млн. лева.

„Недива“ ООД получава 1 580 445.60 лева за повишаване на производителността. „Глобъл комюникейшън нет“ има финансиране от 1 227 709.86 лева за проект, който обхваща няколко града в страната, сред които и Балчик. „Добруджа кабел“ получава 1 070 000 лева за Разширяване на капацитета на Добруджа кабел ЕООД чрез въвеждане на Система за широколентов интернет и цифрова телевизия по оптичен кабел. За повишаване на капацитета и експортния потенциал на „Неди стил“ в Добрич и Враца е проект на обща стойност 1 662 800.00 лева.

Другите фирми, които имат проекти в процес на изпълнение, са "СКИТИЯ 1 ГТ" ЕООД от Генерал Тошево, А Я ООД от Добрич, ДЖИ ЕС МАЛМГРЕН ИНТЕРИЪРС ООД от Добрич, ДИК - ИНЖЕНЕРИНГ ООД, ЗАВН - ДОБРИЧ АД, КОЛЕВ И КОЛЕВ ООД - София, КРАШ ФИЛМС ООД – Добрич, МЕТАЛАГРО АД, НИКОС -ХРАНИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, РАДИЧКОВ ЕООД.

С най-много проекти е община Генерал Тошево – „Подкрепа за независим живот чрез „Център за почасово предоставяне на услуги в домашна среда- Генерал Тошево”, „Осигуряване на топъл обяд на живеещите в бедност лица в община Генерал Тошево”, „Заедно можем да продължим”, „Осигуряване на топъл обяд в община Генерал Тошево”.

Община Добрич реализира три проектите „Подкрепа за Mеждинното звено и за управлението на инвестиционната програма за изпълнение на ИПГВР на град Добрич", „Развитие на Областен информационен център - Добрич” и „Подкрепи ме”.

С три проекта е Община Добричка: „Детска академия за толерантност в община Добричка”, „Равен шанс за всички деца в община Добричка”, „Създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда в община Добричка”. Община Балчик реализира проектите „Подобряване достъпа до заетост в Община Балчик”, „Подкрепа за независим живот“, „Осигуряване на топъл обяд в община Балчик”.

Община Шабла също е с три проекта: "Социална подкрепа за независим живот в община Шабла", "Осигуряване на топъл обяд в община Шабла 2016" и „Осигуряване на топъл обяд в община Шабла”.

Община Тервел реализира два проекта: "Втора фаза на проект "Разширение и реконструкция на ПСОВ Тервел, реконструкция и доизграждане на канализационната мрежа и реконструкция на водопроводната мрежа на град Тервел" и „Грижа в домашна среда”.

Община Каварна е с един проект -  „Независим живот за гражданите на Каварна“.

Крушари реализира проекта „Подкрепа за достоен живот”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама