Фандъкова: Има нарушение с разрешителното за строеж в градинката в „Младост“

10:26, 18 авг 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има нарушение в издаването на строително разрешително в столичния квартал „Младост 1”. Районният архитект е пропуснал да уведоми Топлофикация”. Това , поясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Протестите на жителите на квартала срещу застрояване на детска площадка доведоха до оставката на районния кмет Цвета Авджиева.

Кметът обясни, че именно „Топлофикация“ е подала иск за отмяна на разрешителното за строеж. „Оттам нататък трябва да се търси трайно решение по отношение на собствеността на тези терени”, допълни още Фандъкова.

Подчерта обаче, че всеки случай със застрояване е различен. „Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално, да на се допуска застрояване”, допълни тя.

„Решенията в такива ситуации са две – или да се намери подходящ терен, който да се даде на собственика като обезщетение, или да се започне процедура по отчуждаване, но всичко това става със средства на общината”, поясни Фандъкова.

Какво още каза кметът на София:

„Внукът ми кара колело, но не навсякъде има изградени велоалеи или добри такива. Полагаме големи усилия през последните години, всички ще се съгласят”

„Промените на Японския хотел за абсолютно незаконни, особено по отношение на надстрояването на ниското тяло. Разрешението за строеж е отменено”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама