Ремонтите в пловдивските училища приключват до 15 септември

10:26, 18 авг 16 25 200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ударни ремонти се извършват в пловдивските училища и детски градини. Те ще приключат до началото на новата учебна година, увери заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, цитиран от Радио Пловдив. Община Пловдив инвестира около 1 милион лева. Ремонти се извършват в 42 училища.

По-големи инвестиции се правят в две пловдивски училища. В СОУ „Софроний Врачански“ се инвестират близо 250 000 лева за спортни площадки и игрище. Другото училище с по-мащабни ремонтни дейности е ОУ „Алеко Константинов“, където са отпуснати над 100 000 лева. Средствата са за ремонт и оборудване на сградата на бившето МУЦТПО, която беше предоставена за ползване от учебното заведение. Тази година в базата ще учат шест паралелки от първи и втори клас.

„Тази година средства за ОУ „Душо Хаджидеков“ не са отпуснати въпреки, че втората сграда – на бившото училище „Георги Бенковски“ има нужда от освежаване. Тепърва обаче ще се обмисля възможността за отпускане на целеви средства. Сливането на двете учебни заведения е факт, но няма напрежение“, категоричен е Стефан Стоянов. Той уточни, че в сградата на „Георги Бенковски“ през новата учебна година ще учат децата, които и през миналата са били там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама