И Михаил Миков обяви избора на ген. Радев за предрешен

10:41, 18 авг 16 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екслидерът на БСП Михаил Миков, който ден по-рано си направи отвод за кандидат-президент на левицата обяви, че го е сторил, защото изборът е бил предрешен.

"Смятах, че резултатът ще бъде такъв, какъвто се получи вчера при тайното гласуване. Имаше явно заемане на страна", каза той в сутрешния блок на БНТ.

Преди дни и омбудсманът Мая Манолова оттегли кандидатурата си със същия аргумент. Междувременно недоволството в БСП срещу номинацията на Радев не стихва, макар той да получи убедително мнозинство на пленума в сряда, с което беше избран за кандидат-президент на БСП. Продължават разговорите в какъв формат ще се яви соцпартията на президентския вот.

Според Миков не може да има коалиция на БСП-Лява България с АБВ. „Очевидно е, че става въпрос за преразглеждане на коалицията по повод на президентските избори, защото ясно е, че БСП - Лява България е коалиция и за президентски избори“, смята той.

„Ако БСП не спечели президентските избори, първо трябва да се изясни въпросът с отговорността за резултатите. Вторият важен въпрос е да се търси възстановяване на доверието“, каза още Михаил Миков. Според него най-важното е БСП да остане първостепенен играч „най-вече от необходимостта български граждани да бъдат представлявани техните интереси“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама