Мъж вилня в Спешното в Шумен

10:49, 18 авг 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж вдигнал скандал в Спешното отделение в Шумен снощи. Той счупил прозореца на гишето, нагрубил медиците и избягал, съобщи зам.-директорът на МБАЛ д-р Недко Тодоров. Инцидентът станал около 20 часа, когато в Спешното имало много пациенти. Дежурният екип извикал полиция, но скандалджията вече бил напуснал отделението, той не е бил там за преглед, а придружавал болен приятел.

От полицията съобщиха, че в дежурната част постъпил сигнал, че родител на постъпил пациент - момче на 6 г., буйствал и отправил към персонала закани за саморазправа. На място е изпратен полицейски екип.

Изяснено било, че мъж довел за преглед момче и се представил за негов баща. Между него и персонала възникнал спор. Мъжът бутнал дежурната медицинска сестра, а след това  счупил с юмрук стъкло на гише на регистратурата. Веднага след това мъжът взел детето и напуснал здравното заведение.

Изяснена е самоличността на евентуалния извършител, но не бил открит на адреса, на който живее.

„Тези инциденти зачестяват през лятото, в горещите месеци, защото пациенти идват вечер  докато още е светло и то с оплаквания, които не са спешни. Правят това вместо да ходят при личните си лекари. Става дума за превръщането на Спешно отделение в денонощна поликлиника”, допълни д-р Тодоров.

Правилата за Спешно отделение са, че влязат ли тук пациенти и искат помощ, лекарите са длъжни да го прегледат.

През Спешното отделение в Шумен през деня минават между 40-60 души, нощем 30-40 болни. В летните месеци приемната е препълнена с хора. Нощният екип е един лекар, две сестри и една санитарка.

„Все още не са готови и въведени новите стандарти по Спешна медицина. Те касаят материалната база, апаратура, персонал, начин на работа, системи за електронна регистрация. Все неща, които ще струват много пари и няма как да станат в близките дни”, каза д-р Тодоров.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама