Кристалина Георгиева отново отрече да е кандидатът на ГЕРБ за президент

11:03, 18 авг 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В този политически цикъл нямам участие, не се предвижда и няма да се предвижда", заяви в сутрешния блок на БНТ еврокомисарят Кристалина Георгиева по повод медийни публикации, че именно тя ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент. „От нищо – нещо“ - така тя обобщи ситуацията с намесването й в надпреварата и призова за повече коректност в медиите.

„Бежанската вълна в този свят, който се тресе от конфликти и природни бедствия, е по-мощна, тя е като бавно движещо се цунами. Ако не предприемем мерки на хората там, където те са, това цунами неизбежно ще ни удари и нас в Европа“, каза още Георгиева.

Според нея досегашната система за интеграция на мигрантите е била сбъркана и трябва да се промени. "Проявяваме прекомерна толерантност, която води до отрицателни резултати и за нас, и за хората, които са дошли. Мъжът е навън и се интегрира, а жената си е в къщи, не знае езика и не се интегрира. Така следващото поколение е загубено за интеграцията", посочи тя.

По отношение на Брекзит еврокомисарят коментира, че има и позитив от референдума във Великобритания: „Масово хората днес казват: "Абе хубав-лош, с Европейския съюз е по-добре, отколкото без него. Във Финландия, в Германия, в Дания с 10-12% скочи подкрепата за Европейския съюз“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама