Кметът на Добрич се срещна с Милица Мирчева след завръщането й от Рио

11:46, 18 авг 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с лекоатлетката Милица Мирчева, която стана първата българка, участвала в маратона на най-престижния спортен форум – Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Йордан Йорданов поздрави Милица за успеха й. „Спортът е много важен за изграждането на характера и дисциплината, а това обвързано с образованието предрича много добри резултати. Вярвам, че скоро Добрич ще чуе за твоите бъдещи още по-големи постижения и успех. Надявам се, че Националната спортна политика ще бъде променена в посока подкрепа и насърчаване на родните спортисти, така че те да предпочитат да остават в Родината, а не да се състезават за други държави“, - каза той.

Милица на свой ред благодари на кмета за поканата да му гостува.

„Винаги се радвам, когато се връщам в Добрич, защото това е моят роден град. Вчера имах възможност дори да потичам в Градския парк и забелязах колко много хубави промени има в града“, сподели тя.

Още в първите часове след завръщането си на родна земя, Милица получи най-сърдечни поздравления от областния управител Детелина Николова, която по стечение на обстоятелствата - по съседски и чисто в личен план, от години следи спортната кариера на момичето, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама