Слави Георгиев: Община Пловдив е неспособна да планира ремонтите, сроковете за изпълнение са дълги

12:21, 18 авг 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иван Тотев и трима ресорни зам.-кметове се оказаха неспособни да планират ремонтите, твърди председателят на групата общински съветници от Патриотичния фронт в Пловдив Слави Георгиев.

„При трети пореден кмет се извършва строителство по улиците на града. Но за първи път Пловдив е така безподобно затапен. Ежедневно ни уверяват, че няма как да имаме по-добра пътна мрежа без ремонти. Безспорно това е така. Нови неща няма как да се случат за седмица. Но ремонтите на пътната мрежа трябва да са съобразени с това кои точно улици се затварят едновременно, как това се отразява на трафика и най-вече - съобразяване с гражданите на Пловдив и бизнеса, намиращ се на съответните булеварди“, казва Георгиев.

„Налага се сериозният извод, че община Пловдив, управлявана от кмета Иван Тотев, не е имала ни най-малка проектна готовност за булевардите, предвидени по 30-милионния заем, което забави реконструкцията им с 2 години след изтегляне на заема /3 пъти отлагане ремонта на Коматевско шосе и отлагане за неопределено време на изграждането на бул. „Северен“/ и ремонтът им съвпадна с ремонт на други важни пътни артерии“, смята председателят на групата общински съветници от Патриотичния фронт в Пловдив.

„Наред с това, Общината по никакъв начин, не планира организацията на движението в града, а разчита на трафика сам да се саморегулира. Сроковете за изпълнение са изключително дълги. За пред обществеността се размахва авторитета на фирма „Щрабаг“. Но малко известно е, че тази австрийска фирма не работи директно в България, а чрез своя дъщерна фирма. Която пък от своя страна не е позиционирала нито техника, нито работници в Пловдив, а работи чрез подизпълнители. Които са отново едни до болка познати строителни фирми, абонирани за обществените поръчки в Пловдив“, заявява Георгиев.

Всичко това му подсказва за липсата на какъвто и да е административен и управленски капацитет в община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама