Медицинският университет във Варна с престижно място в световните класации

13:01, 18 авг 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицинският университет във Варна се позиционира на първо място сред медицинските университети в България в престижните световни академични класации Webometrics и 4 International Colleges & Universities. Класирането на университети и колежи от цял свят се основава на алгоритми, включващи безпристрастни и независими уеб анализатори и инструменти.

Ranking Web или Webometrics е най-голямата академична класация на институтите за висше образование. От 2004 г. насам на всеки шест месеца се прави независима и отворена научна оценка от Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC; испански национален съвет по проучванията), за да се предостави многопосочна, актуална, полезна и надеждна информация за работата на институтите от цял свят, базирана на тяхното присъствие в мрежата, както и на тяхната активност.

Платформата University Web Rankings & Reviews е водещ международен портал за висше образование, както и търсачка, включващ профил и класация на 12 273 университета и колежа от 200 държави. Сайтът регистрира над 40 000 посетители дневно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама