Разкриха апашите, обрали 84-годишна жена от Осиково (обновена)

13:57, 18 авг 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разкрити са двама крадци рецидивисти, обрали възрастна жена в поповското село Осиково, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Два дни полицаите провеждали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на териториите на ОД МВР-Търговище и ОД МВР-Русе.

Заедно със служители на сектор „Грабежи“ при Главна дирекция „Национална полиция“, било установено, че извършителите на грабежа са 20-годишният Пламен А. в съучастие със 39-годишния Ж.Ж.

От Апелативната прокуратура във Варна по-късно съобщиха, че Районната прокуратура в Попово задържа за срок до 72 часа 20-годишния Пламен А. и го привлече като обвиняем за грабеж на възрастна жена, извършен в съучастие с друго лице, което в момента се издирва.

Пламен А. е изтърпял седем ефективни присъди като непълнолетен, като е излязъл от затвора през ноември миналата година. Издирваният му съучастник – 39-годишният Ж.Ж.,има зад гърба си 14 ефективни присъди. Спрямо него обвинението ще бъде за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, и след задържането му досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност на Окръжната прокуратура в Търговище.

На 12 август двамата извършители на грабежа потеглили с каруца от село Дряновец, община Бяла, където живеят, за село Осиково, община Попово. Намеренията им били да крадат желязо в Осиково. Двамата разполагали с информация за самотно живеещата 84-годишна Б. А., чийто син е бизнесмен.

Пламен А. и Ж.Ж. се качили по стълба на покрива на къщата на възрастната жена, влезли в таванското помещение и през капандура слезли в жилищните помещения.  84-годишна Б.А. спяла. Двамата я събудили и започнали да искат парите й, като осветявали спалнята й само със запалки, за да не бъдат разпознати. 

Жената им дала 120 лева. На тръгване двамата отнели мобилния й телефон и вафли, които намерили в дома й. За да не бъдат издадени, те я завързали със сезал за печката и излезли отново през покрива на дома. Парите от грабежа разделили на три – за тях двамата и за коня. 

Утре Районната прокуратура в Попово ще внесе искане в районния съд в града за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 20-годишния Пламен А.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама