Ген. Радев ще е кандидат и на АБВ, ще работи за достойнството на българите

14:07, 18 авг 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия АБВ получили мандат от Националния си съвет да подготвят споразумение с БСП за общото издигане на ген. Румен Радев за кандидат-президент.

Това съобщи лидерът на партията Георги Първанов на пресконференция след заседанието на съвета. Той обяви, че имат основание да очакват силен и значителен успех. В АБВ съзнавали, че имало много работа, като щяло да се наложи да убеждават някои от привържениците си в лявото пространство, че това е точният човек.

„Тенденцията е позитивна и мисля, че засега нашият кандидат се очертава като фаворит в предстоящите избори“, убеден е Първанов.

Ген. Румен Радев обяви, че ще работи за балансирана външна политика, а във вътрешно политически план - за ясно разделение на властите – законодателна, изпълнителна и съдебна.

„Това е гаранцията за демокрацията в една държава. Едно общество е силно, когато има хармония между всички общественополитически сектори. Не искам по никакъв начин да давам приоритет на едни сектори за сметка на други“, каза ген. Радев.

„Важно е да акцентираме на образование, сигурност, здравеопазване, духовност и култура. От цялата тази морална и ценностна криза не се излиза само с пари. От криза се излиза с ясни ценности, с достойнство и това е нещото, за което ще работя. Българинът да има достойнство да се чувства горд, че живее в тази държава и тази държава има лице и гръбнак навън“, обяви ген. Радев.

Той обяви, че е женен и има деца, но пожела да представи „първата дама“, след като бъде избран.

„Благодаря на Иван Костов, който ми направи страхотна реклама като каза, че няма да гласува за мен – по-голяма реклама от това няма“, убеден е ген. Радев и допълни, че се е наслушал на етикети, които са му били лепнати през последните дни. „Щом е военен, той по презумпция е прост. Казаха, че съм с комунистическо мислене, защото съм кандидат на АБВ и БСП. Такива хора налепиха етикети на енергетиката и индустрията ни и ги продадоха. Благодаря за едни такива квалификации по мой адрес“, отбеляза той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама