Двама братя в ареста за побой над полицаи във Велинград

14:27, 18 авг 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама братя са арестувани късно снощи, след като ударили двама полицаи във Велинград. На една от улиците в квартал „Анезица” полицейски автопатрул спрял за проверка колата, в която пътували двамата братя и един техен приятел, съобщава nova.bg

Униформените забелязали неадекватното поведение на шофьора, а в автомобила се носела миризма на алкохол. Когато те поискали да направят тест на шофьора за наличие на алкохол в кръвта, тримата излезли от автомобила и се разбягали.

След преследване полицаите успели да застигнат двама от бягащите, но в момента на задържането, униформените били пресрещнати от събрала се група съкварталци, въоръжени с дървени пръти и бутилки.

За да осуетят задържането, войнствените мъже нанесли удар в гърба на единия от полицаите, а колегата му бил ударен в областта на главата. Униформените все пак успели да стрелят предупредително във въздуха със служебното си оръжие.

Междувременно на място пристигнали служители от полицейското управление в курорта и след предприето кратко издирване, задържали двамата братя. При тестването с дрегер на един от братята пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ.

Двамата полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ”. По първоначалните данни те не са пострадали сериозно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама