Ремонтират опасен път в Петричко

14:31, 18 авг 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изкърпването на пътя от село Кърналово до село Първомай в община Петрич. Рехабилитацията се случва след редица срещи и депозирани писма до Агенция "Пътна инфраструктура".

Кметът на южния град Димитър Бръчков коментира, че усилия са вложени, за да се стигне до благоустрояването на този път, намиращ се години наред в изключително тежко състояние, опасно за водачите на превозни средства. 

"Голямото решение остава цялостното преасфалтиране, тъй като на този път повече от 50 години не е правено такова, като изключим двукилометровия участък след село Първомай. Така че, имаме поет ангажимент за предстоящо полагане на изцяло нова асфалтова настилка. В този случай ще имаме едно наистина добре завършено трасе, което започва от новия мост в село Кърналово", каза Димитър Бръчков.                                                               

Предстои и процедурата по избор на фирма изпълнител за изкърпването на общинската пътна мрежа. 150 хиляди лева са предвидени в бюджета на община Петрич за целта. Три фирми кандидатстват, до дни ще е ясен и изпълнителят. Припомняме, че следваща ще бъде процедурата по избор на фирма, с която общината да сключи рамков договор за поддръжка на общинската пътна мрежа през следващата една година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама