Голяма част от ремонтите на улиците в Плевен се извършват некачествено

15:28, 18 авг 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма част от ремонтите по улиците на Плевен са некачествени и крият риск за здравето и живота на преминаващите. Това  установи проверка на кмета Георг Спартански и екип специалисти от общината. Днес те инспектираха на място ремонтните дейности в  жк „Сторгозия”, възстановяването на пътната маркировка, както и асфалтирането на една от улиците, включени в Инвестиционната програма за основен ремонт с целева държавна субсидия за 2 млн. лв. 

Проверката беше направена заради  множеството сигнали на живеещи в района и стопанисващи търговски обекти, които се оплакват от силно запрашаване, недовършени или некачествени ремонти, както и голямо количество отпадъци.

При посещението си на място общинарите  установиха редица неизправности – поставени накриво или липсващи бордюри; асфалтирани отточни шахти, както и  шахта върху тротоара на 10 см под нивото на улицата; огънати или липсващи части от мантинелите; непочистени строителни и битови отпадъци. В общински и частни площи има струпани боклуци, а едно от дърветата е с прекършен огромен клон, надвиснал на тротоара.

За ликвидиране на последиците от дейностите, г-н Спартански обясни, че ще вземе мерки, както и че ще разпореди улицата първо да бъде изметена, след което измита, за да не се задръстят шахтите.

Основният ремонт на улицата до ОДЗ „Гергана” в жк „Сторгозия”, която е част от предвидените за рехабилитация 11 улици, финансирана с държавния трансфер, се извършва качествено, установи проверката на ръководството на общината. Дейностите тук възлизат на 75 хил. лв., те започнаха на 25 юли и се изпълняват от „Инжстрой”.

Пребоядисването на пешеходните пътеки и осевите линии ще бъде отложено, за да се изчака понижаването на температурите, стана ясно още по време на проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама