Пенсионерка от София даде над 30 хил. лева и злато на ало измамници

15:33, 18 авг 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пенсионерка от София е надхитрена от ало измамници, които са успели да отмъкнат от нея злато и над 30 хил. лева. Жената доброволно е предоставила сумата и златото, като ги е спуснала през терасата на жилището си. Полицията разследва случая, съобщи БНР.

Телефонните измамници са успели да убедят жената, че в района, където живее, се провежда операция по залавянето на престъпна група и тя трябва да съдейства с голяма сума пари. Затова излъганата пенсионерка е събрала намиращата се сума в дома й и златни бижута и ги е хвърлила навън.

Жертви на подобни измами освен възрастни хора стават и деца, разказват от МВР. Преди седмица, отново в София, деветгодишно дете е предоставило пари за лечение на майка си, която претърпяла злополука. То също е събрало наличната сума пари в жилището, за да ги предостави на неизвестно лице.

Има случаи, в които банки подават сигнали към МВР, че възрастни хора теглят големи суми. След намесата на полицията става ясно, че телефони измамници се опитват да излъжат пенсионерите и да вземат техните спестявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама