Съдят бургазлия, шофирал пиян и предложил подкуп на полицаи в Айтос

15:42, 18 авг 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура–Бургас предаде на съд 35-годишния Сандо С., съобщиха от държавното обвинение. Бургазлията е подсъдим за това, че на 4 юли тази година около 00,49 ч. в Айтос по ул. „Детелина” в посока за движение ул. „Луда Камчия”№ 1 е засечен да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,71 на хиляда.

Сандо С. е подсъдим и за това, че по същото време и място предложил и дал подкуп (дар) в размер на 50 евро на полицейски служител, за да не го изпробва с дрегер и да не му състави акт за шофиране в нетрезво състояние.

Случката се разиграла в посочения горе ден и час, когато управляваната от Сандо С. кола била спряна за проверка от катаджиите. Когато единият от тях се приближил до спрения автомобил и се представил, усетил мирис на алкохол. Полицейският служител помолил Сандо С. да отиде до патрулката, за да бъде направена проба с дрегер. Униформеният обяснил начина на работа, но алкохолизираният водач започнал да симулира, че вдишва въздух в апарата.

Полицаите му направили забележка, а Сандо бръкнал в джоба на панталона си и през отворен прозорец на задна лява врата пуснал върху седалката на служебния автомобил сумата от 50 евро. Той заявил на катаджиите, че парите ги дава, за да не го проверяват за алкохол, а да го пуснат да си отиде.

Униформените поставили белезници на наглеца, след което уведомили РУП-Айтос. Докато изчаквали идването на разследващите, обвиняемият сам пожелал да бъде изпробван с дрегер, който отчел 1,71 промила алкохол в неговата кръв.

Бургаският окръжен съд е насрочил делото за 20 септември тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама