Биячите, потрошили шофьор и кола с бухалка в Пловдив, остават с изпитателен срок

16:23, 18 авг 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подсъдимите Христо Цанов и Николай Пацев получиха от Районния съд в Пловдив едно общо най-тежко наказание от по шест месеца лишаване от свобода и за двамата, като изтърпяването на същото беше отложено с изпитателен срок от по три години, съобщиха от съда.

Това наказание беше определено след като Районна прокуратура Пловдив и подсъдимите Христо Цанов и Николай Пацев и техните защитници сключиха споразумение.

Подсъдимите се признаха за виновни в това, че на 14.08.2016 г. в съучастие като съизвършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието им се отличава с изключителен цинизъм и дързост и че са причинили на Каприел Папазян от Пловдив по хулигански подбуди лека телесна повреда.

Припомняме, че На 14.08.2016 г. Николай Пацев, управлявайки автомобил „Мерцедес”, заедно с Христо Цанов изпреварили от дясна страна лек автомобил марка „Опел”, управляван от Каприел Папазян. Той натиснал клаксона, тъй като лекия автомобил „Мерцедес” засякъл пътя му. Последвали размяна на реплики и жестове. Не след дълго автомобилите спрели на червен светофар на кръстовище. Христо Цанов слязъл от „Мерцедес”-а и започнал да блъска с ръце и да рита с крак автомобила на Папазян, а Николай Пацев слязъл от „Мерцедес”-а с бухалка в ръка и счупил с нея задния прозорец на автомобила на Папазян. Той слязъл от колата и в този момент двамата подсъдими започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло. С тези си действия му причинили лека телесна повреда, изразяваща се в отоци, охлузвания и кръвонасядания по главата, контузия на главата, кръвонасядания по гърба, охлузвания и кръвонасядания по крайниците, с което са му причинили болка и страдание без разстройство на здравето.

Определението, с което Районен съд Пловдив одобри споразумението, сключено между Районна прокуратура Пловдив и подсъдимите е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама