Прокуратурата в Костинброд погва пиян шофьор, осакатил моторист

16:48, 18 авг 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Костинброд образува досъдебно производство във връзка с пътно-транспортно произшествие, предизвикано от пиян шофьор, в резултат на което тежко пострадал мотоциклетист. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на М. В. (на 21 г.) в извършване на престъпление.

Инцидентът се е случил преди седмица – на 11 август около 08.00 ч. в с. Драговищица. Обвиняемият е карал BMW и предизвикал сблъсък с мотоциклет марка „Ямаха". В резултат на инжидента пострадалият И. Г.

В резултат на инцидента на пострадалия причинена телесна повреда, изразяваща се в пълно прекъсване на спиналния канал, довело до осакатяване на долните крайници, фрактури на ребра отляво и вдясно, довело до трайно затрудняване движението на краката, както и мозъчна контузия, придружена с изпадане в безсъзнание, представляващо разстройство на здравето временно опасно за живота.

Престъплението е извършено в пияно състояние, като концентрация на алкохол в кръвта на шофьора на BMW била 1.03 на хиляда, установено с техническо средство.

По искане на Районна прокуратура – Костинброд съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо обвиняемия М.В. Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама