Божидар Лукарски: Нито министерството или държавата имат вина, че българско оръжие попада в недобросъвестни ръце в Сирия и Ирак

16:50, 18 авг 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нито министерството, нито държавата имат вина, че българско оръжие попада в недобросъвестни ръце в Сирия и Ирак, заяви пред журналисти при посещението си във ВМЗ - Сопот министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод информацията, че терористични групировки в Сирия и Ирак използват българско оръжие, съобщава Радио "Фокус" - Пловдив.

По думите на Лукарски България изнася оръжейна продукция само за крайни дестинации, разрешени от международни организации.

"За мен като принципал на предприятията, произвеждащи оръжия в страната е важно, че разширяваме производителността и отваряме нови работни места. В един регион, който беше традиционно тежък, вече има недостиг на работна сила", коментира още Лукарски.

Министърът добави, че ВМЗ - Сопот връща старите заеми и се намира в много добро финансово състояние. „Инвестицията в нова галванична линия във ВМЗ-Сопот е поредна сериозна крачка към постигането на модерно и високотехнологично производство в оръжейницата. Това ще позволи на предприятието не само да задържи силните си позиции на международните пазари, но и да се наложи като лидер в производството на боеприпаси“, заяви още Лукарски при откриването на новото съоръжение, което повишава производствения капацитет за обработка на механични детайли 5 пъти, съобщиха от Министерството на икономиката.

На събитието присъстваха още зам.-министърът на икономиката Любен Петров, заместник-областният управител на Област Пловдив Георги Пилев и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама