115 земеделци са кандидатствали за стартова помощ за малки стопанства в Шуменско

17:02, 18 авг 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
115 са подадените заявления от област Шумен за мярката „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020), съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие”.

Общият размер на финансовата помощ за един кандидат е не повече от левовата равностойност на 15 000 евро. Всеки земеделски стопанин на малко стопанство, одобрен за финансиране по подмярката, ще получи финансова помощ от ДФ „Земеделие“.

Финансовата помощ се предоставя за максимален срок от пет години и при условие, че представеният към заявлението за подпомагане бизнесплан е изпълнен коректно.

Субсидиите са изплащат на два транша. Първото плащане е в размер на левовата равностойност на 10 000 евро и се извършва се след сключване на договора за предоставяне на финансова помощ. Второто плащане се извършва когато след проверка Разплащателна агенция установи коректното изпълнение на бизнес плана. То е в размер на левовата равностойност на 5 000 евро.

Общият брой на подадените в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ заявления за подпомагане е 3 755 с общ размер на заявената субсидия 110 160 435 лева. Най-много проекти за стартово развитие на малки стопанства са подадени в областите Благоевград, Стара Загора и Бургас, а най-малко кандидати има в областите София (град) и Перник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама